Uitjes & stranden

Uitjes

Werelderfgoed Handelskade

Struin door Willemstad, langs de pastelkleurige huizen op de Handelskade in Willemstad die behoren tot UNESCO Werelderfgoed. Neem de unieke pontjesbrug, ook wel ‘swinging old lady’ genoemd, die de twee stadsdelen Punda en Otrabanda met elkaar verbindt en ontdek Otrabanda, het meer authentieke gedeelte van Willemstad.

Stranden

Grote Knip

Grote Knip, ook wel Playa Abou (niet te verwarren met Cas Abou) is een strand in het noordwesten van Curacao. Dit strand is misschien wel het bekendste strand, het is sowieso een van de stranden die je in veel reisbrochures terug ziet komen.

In het weekend kan het hier druk worden, maar laat dat je niet tegenhouden om dit strand te bezoeken. Het is een prachtig wit zandstrand zonder grote resorts, maar met genoeg gezelligheid.

Riffort

Ga naar het historische Riffort dat ooit Curacao beschermde en nu is veranderd in een plek met winkels, bars en restaurants. Camera in de aanslag, vanaf de fortmuren heb je een killer view over Willemstad.

Playa Kalki

Playa Kalki is een van de bekendste stranden van Curacao. Dat dit strandje zo bekend is heeft natuurlijk te maken met het feit dat het een van de mooiere stranden van Curacao is. Dit strand vind je bij het plaatsje Westpunt in het noordwesten van het eiland. Het is te bereiken via een steile trap.

Het strand is niet alleen mooi door het heldere water en fijne zandstrand, maar ook vanwege de mooie ligging tegen de kliffen. Vandaar ook de naam Kalki (van de kalkstenen kliffen).

Yoga on the beach

Curacao ademt spiritualiteit en heeft geweldige plekken om yoga te beoefenen, ‘on the beach’. Zo geeft Edward Martina, een yogi met Indiase roots, elke maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur yogales bij Windsurfing Curacao aan de Caracasbaai. Edward doet dit uit pure passie, hij vraagt 5 NAF (€2,50) voor een les die hij doneert aan een goed doel.

Kleine Knip

Als we Grote Knip benoemen mag Kleine Knip natuurlijk niet ontbreken. Kleine Knip staat ook wel bekend als Playa Kenepa Chiki en ligt iets ten zuiden van Grote Knip. Het is vooral populair onder locals, maar er komen ook genoeg toeristen.

Het is een mooi strand met wit zand en kristalhelder water. Ook hier vind je een rotsachtig landschap wat de ligging van het strand nog specialer maakt.

Christoffel Nationale Park

Natuurliefhebber? Ga wandelen in het 2300 hectare grote Christoffelpark in het westelijkste puntje van Curacao. Het park heeft acht wandelpaden, langs dichtbegroeide bossen en door woestijnachtig landschap. Voor een geweldig uitzicht beklim je de 375 meter hoge Christoffelberg. Neem een picknick en water mee om een heerlijke dag te struinen door dit park. Er zijn ook twee autoroutes door het park. Entree ongeveer; 8,50 (17,50 NAF) volwassenen, kinderen €3 (6 NAF).

Blauwbaai

Blauwbaai behoort tot de bekendste stranden van Curacao. Ooit was dit een kleine, rustige baai. Tegenwoordig behoort het strand tot het gigantische Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort compleet met golfbaan.

Captain Goodlife

Captain Goodlife a.k.a. Juni Obersi is een levende legende op Curacao. Deze prettig gestoorde rasentertainer toverde het vakantiehuis bij Playa Santa Cruz van zijn vader hij om tot een paradijs aan zee. Vanuit daar organiseert hij bijzondere boot-, duik- en snorkeltrips met zijn watertaxi. Onder meer naar De Blauwe Kamer, ook wel Mushroom Forest genoemd. Een snorkeltocht kost zo’n €15

Bron: skyscanner.nl

Mambo Beach

Laten we beginnen met het voor de hand liggende. Mambo Beach zelf is reden genoeg om te bezoeken en je zult snel begrijpen waarom het een van de meest populaire plekken op het eiland is. LionsDive Beach Resort met zijn prachtige witte zand is echt een idylische plek om je dagen door te brengen. Of je nu graag dagen op de ligstoel doorbrengt of profiteert van de vele watersport mogelijkheden die Ocean Encounters aanbiedt, Mambo Beach is voor iedereen geschikt. De golfbrekers van het strand hebben een weelderige tropische lagune gecreëerd, waardoor Mambo Beach ook perfect veilig is voor de kinderen!

 

Bron: reis-expert.nl & lionsdive.com

Playa Canoa

De noordkant van Curacao is ruig, rotsen en golven die op die rotsen beuken. Maar er is 1 strandje aan de noordkant: Playa Canoa. Hier komen, als de golven niet al te hoog zijn, de surfers hun vertier halen en als er bijna geen golven zijn (paar dagen per jaar…) kun je hier zelfs vanaf het strand duiken!

Bron: B. Hesp

Bron: B. Hesp

Social

Volg ons op Facebook!

Contact

Locatie

Ronde Klipweg 33

Openingstijden

MA-VRIJ 09:00 – 19:00

Volg ons